Terug

Een goede back-up is cruciaal!

Backup van je gegevens

Om je te wapenen tegen dataverlies werken we met de 3-2-1 back-up regel, ken jij 'm? 
De 3-2-1 regel is inmiddels een gouden back-up regel, en heel concreet houdt de 3-2-1 regel in:
 

3 kopieën van je belangrijkste data

Zorg dat je je belangrijke data veilig opslaat op drie verschillende locaties. Dus niet in hetzelfde mapje, of op dezelfde schijf. Hoe meer kopieën van je data, hoe minder risico op dataverlies.
 

2 verschillende opslagmediums

Heb je meerdere kopieën gemaakt, dan is het natuurlijk niet handig om deze op hetzelfde apparaat te bewaren. In een tijd waarin virussen, spyware en hackers aan de orde van de dag zijn, loop je het risico (en dat risico is groot als je het niet goed beveiligd hebt) dat je alle data verliest op het apparaat waar je het hebt opgeslagen. Zorg daarom dat je op minimaal twee verschillende opslagmediums een kopie hebt staan. De harde schijf van jouw PC/laptop is gelijk al het eerste opslagmedium. En kies voor een USB-stick, een externe harde schrijf of een online back up oplossing als tweede medium.

1 back-up buiten de deur

Tot slot, zorg dat je een fysieke scheiding hebt waar je je kopieën bewaart. Oftewel bewaar je back-ups niet op één en dezelfde locatie. Houd er altijd rekening mee dat er plotseling op jouw bedrijfslocatie brand kan uitbreken of een diefstal kan plaatsvinden. En dan zijn alle back-ups ook verloren.
 
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Groenendal IT 4.8 / 5 - 32 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »